Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΤΑ...








Ο σκύλος κοιτάει τον άνθρωπό και σκέφτεται:
- Ο ήρωάς μου, ο φίλος μου, ο κολλητός μου.

Η γάτα κοιτάει τον άνθρωπο και σκέφτεται:
- Το ανοιχτήρι της κονσέρβας μου.






ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΣΚΥΛΟ....







Ειναι ενας κυριος στο δρομο και βλεπει στο απεναντι μαγαζι ενα σκυλο να αγοραζει κρεας.Αφου αγορασε το κρεας ο σκυλος,πληρωνει και καθος βλεπει πως τα ρεστα ειναι λαθος αρχιζει να γαυγιζει για να παρει τα σωστα ρεστα.Ο σκυλος μετα απο αυτο φευγει και ο κυριος τον ακολουθει.

Στο δρομο της επιστροφης ο σκυλος αγοραζει και γυριζει σπιτι του.
Εκει ο σκυλος χτυπαει το κουδουνι με την ουρα και μετα απο λιγο ενας κυριος ανοιγει την πορτα αρπαζει τα πραγματα και κλεινει την πορτα στα μουτρα του σκυλου.

Τοτε ο κυριος νευριαζμενος τρεχει στην πορτα και χτυπαει την πορτα.Του ανοιγει την πορτα ο αντρας και οκυριος του λεει:
-Τι κανετε κυριε στο σκυλο?


-Τι εννοειτε?


-Ο σκυλος πηΓε και σας αγορασε ολα αυτα τα πραγματα και εσεις του κλεινετε την πορτα στα μουτρα?


-Μα φυσικα!!!Ειναι η τριτη φορα αυτη τη βδομαδα που ξεχναει τα κλειδια του!!!!!




Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΦΙΛΙ ΕΙΝΑΙ.....






Σύμφωνα με λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, το φιλί είναι:
 Η επαφή των χειλιών με τα χείλη ή άλλο σημείο του σώματος άλλου προσώπου ως έκφραση αγάπης, ερωτικού πόθου κ.λ.π. 
Ετυμολογικά, το μεσαιωνικό ουσιαστικό φιλί προέρχεται από το έναρθρο αρχαίο απαρέμφατο «το φειλείν» του ρήματος «φιλώ», το οποίο κατά μία υπόθεση προέρχεται από το ινδοευρωπαϊκό b(e)eit που σημαίνει "κοντά".

Πέρα από ορισμούς, όμως, το φιλί μπορεί να σημαίνει … 
Το χειροφίλημα, για παράδειγμα, το οποίο συνηθιζόταν στο παρελθόν πάντα εκ μέρους των ανδρών, δείχνει θαυμασμό, 

Tο φιλί στο μάγουλο εκφράζει συνήθως φιλικά αισθήματα, ενώ στον λαιμό σημαίνει πάθος. 

Το πιο σύνηθες φιλί στα χείλη δείχνει αγάπη, ενώ στη μύτη και στα αυτιά συνήθως υποδεικνύει παιχνιδιάρικη διάθεση. 





Η φυσικοχημεία του φιλιού 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φιλί απελευθερώνει τους ίδιους νευροδιαβιβαστές -χημικά μηνύματα στον εγκέφαλο- όπως αυτοί που εκλύονται όταν επιδιδόμαστε σε έντονη σωματική άσκηση

Η λειτουργία αυτή κάνει την καρδιά μας να χτυπά πιο γρήγορα και την αναπνοή μας να γίνεται πιο βαθιά και ασύγχρονη. Εξηγείται, έτσι, ότι -όπως έχει μετρηθεί- με ένα φιλί διάρκειας ενός λεπτού ένας μέσος άνθρωπος «καίει» περί τις 26 θερμίδες.

 Επιπλέον, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα φιλιά φέρουν «επιγενετικές φερομόνες», ουσίες σημαντικές για την υγεία και την ψυχολογία μας, οι οποίες, μάλιστα, μειώνουν το στρες


10 ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΑ..!







1. Απαντά στα μηνύματά σου σε χρόνο ντε τε: 

Δεν προλαβαίνεις να του στείλεις sms ρωτώντας: ''αγαπούλα μου που είσαι'', και παίρνεις απάντηση στα δύο δευτερόλεπτα με πλήρη στοιχεία της ακριβούς διεύθυνσης όπου βρίσκεται, με ποιους κάνει παρέα, τι ποτό πίνει, πότε θα επιστρέψει, κλείνοντας φυσικά με το πόσο του έχεις λείψει.
 Τιπ: η καλή επικοινωνία είναι βασικό χαρακτηριστικό μιας υγιούς σχέσης.


2. Κάνει τα πράγματα με το δικό σου τρόπο: 

 Για παράδειγμα, του είχες τονίσει πόσο σημαντικό είναι για εσένα να επιστρέφεις σπίτι και να βρίσκεις το κρεβάτι στρωμένο κι από τον καιρό που του έκανες την παρατήρηση, το κρεβάτι σας σε περιμένει πάντα λες και είναι έτοιμο για φωτογράφιση στο "Ιδανικό Σπίτι".
 Τιπ: οι αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι το κλειδί για να προχωρήσει η σχέση στο επόμενο επίπεδο.


3. Σου φέρεται σαν κυρία:

 Οι άντρες σήμερα και ειδικά τα αγόρια νεαρής ηλικίας, δεν έχουν μάθει να φέρονται με τον τρόπο που αρμόζει σε μια κυρία σαν εσένα. Ευτυχώς, ο αγαπημένος σου ρώτησε, έμαθε και ξέρει πώς να σου φερθεί. Προχωρά πάντα πίσω σου ή στο πλευρό σου, ανοίγει την πόρτα (του σπιτιού ή του αυτοκινήτου) για να περάσεις πρώτη και δεν σε αφήνει ποτέ να κουβαλήσεις τίποτα περισσότερο από την τσάντα σου. 
Τιπ: αν εκείνος σου φέρεται σαν κυρία, εξυπακούεται ότι κι εσύ πρέπει να τον περιποιείσαι σαν άντρα.


4. Λατρεύει την φυσική σου ομορφιά:

 Μπορεί να τρίζουν τα πατώματα κάθε φορά που ντύνεσαι, βάφεσαι και βγαίνεις μαζί του, αλλά εκείνος σε προτιμά με τις πυτζάμες ΚΑΙ χωρίς μέικαπ 
 Τιπ: το ότι δεν θέλει να σε αλλάξει, αλλά ίσα ίσα σε θέλει φυσική και όμορφη, είναι υπέρ σου. Φρόντισε κι εσύ να τον θέλεις γι' αυτό που είναι και όχι γι' αυτό που θα ήθελες να είναι.


5. Θέλει να φεύγεις από το κρεβάτι με τους περισσότερους δυνατούς οργασμούς:

 Πολλοί άντρες αδιαφορούν για την ικανοποίηση της συντρόφου τους στο κρεβάτι ή ενδιαφέρονται απλά για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Ο αγαπημένος σου δεν λέει να τελειώσει, πριν εξασφαλίσει τη δική σου απόλαυση. Τουτέστιν και μετά από δύο μέρες, μήνες, χρόνια σχέσης, εσύ συνεχίζεις να βλέπεις πυροτεχνήματα. 
Τιπ: η καλή σεξουαλική ζωή είναι ένας από τους πιο δυνατούς κρίκους που ενώνουν ένα ζευγάρι! Όσο καλύτερο το σεξ, τόσο πιο δυνατός ο κρίκος.


6.Όταν μιλάει για εσένα, φουσκώνει από υπερηφάνεια: 

Αν φουσκώνει σαν παγόνι, κάθε φορά που μιλάει για τα επαγγελματικά σου κατορθώματα στους φίλους του, αν σε θαυμάζει για τις σπουδές και τα πτυχία σου, αν δεν έχει πρόβλημα που βγάζεις περισσότερα χρήματα από εκείνον, όχι απλά είναι τρελός για εσένα αλλά πλησιάζει στα όρια της παραφροσύνης. 
Τιπ: ζητήματα ανωτερότητας και δύναμης ανάμεσα στο ζευγάρι, μπορούν να κλονίσουν μια σχέση.


7. Σε κακομαθαίνει: 

Μόλις ξυπνήσει και με την τσίμπλα στο μάτι σου ετοιμάζει πρωινό με καφέ και κρουασάν (ή έστω πηγαίνει μέχρι το κοντινότερο μπιστρό να τα αγοράσει). Αν σου έρθει λιγούρα για γλυκό, τρέχει να το βρει στην άλλη άκρη της πόλης , ενώ σου αγόρασε κι εκείνη την τσάντα που ονειρευόσουν να κρατήσεις από μικρή. Αυτό δεν είναι τρέλα και αγάπη για εσένα αλλά και κάτι παραπάνω.


8. Στηρίζει και πιστεύει στα όνειρά σου:

 Μπορεί να ονειρεύεσαι να γίνεις η επόμενη Όπρα Γουίνφρεϊ, το πιο διάσημο μοντέλο του κόσμου ή η πιο ξακουστή τραγουδίστρια. Εκείνος δεν γελά ποτέ με τα όνειρα που κάνεις αλλά βρίσκεται στο πλευρό σου και στηρίζει τις αποφάσεις σου. Ταυτόχρονα, έχει έτοιμα τα χαρτομάντηλα σε περίπτωση αποτυχίας και δεν καυχιέται ότι στα 'λεγε και δεν τον άκουγες. 
Τιπ: στήριξε κι εσύ με πάθος το πιο τρελό του όνειρο, ακόμα κι αν είναι να γίνει εκατομμυριούχος παίκτης του Πόκερ.


9. Μπορεί να κάνει τον Καραγκιόζη για τα μάτια σου και μόνο:
 

Εσένα σου αρέσει το πιλάτες και ο χορός οριεντάλ, κι εκείνος έρχεται μαζί για να σου κάνει παρέα. Εσύ βάζεις τα κλάματα μετά από μια δύσκολη ημέρα κι εκείνος χορεύει λάτιν (με περίσσια χάρη) μπροστά σου για να σε διασκεδάσει. Γενικά, μπορεί να κάνει τα πάντα για να σε βλέπει χαρούμενη ακόμα κι όταν δεν παραδέχεται ότι τα κάνει για εσένα. 
Τιπ: όταν έχεις μια δύσκολη ημέρα, μην ξεσπάς πάνω του κι εκείνος θα βρει τον τρόπο να σου φτιάξει τη διάθεση.


10. Ακούει τις συμβουλές σου και τις τηρεί με ευβλάβεια:

 Ποτέ δεν θα σου πει ότι έχεις δίκιο σε ότι λες, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζονται λόγια. Το ότι τηρεί και κάνει πράξη τα λεγόμενά σου στη ζωή του, είναι αρκετό για να καταλάβεις πόσο εκτιμά την άποψή σου και τι βάρος της δίνει. 
Τιπ: άνοιξε τα αυτιά σου και άκου κι εσύ όσα σου προτείνει.


ΠΗΓΗ: womenonly.gr

ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ......



Χρησιμοποιεί το σπίτι σας σαν ξενοδοχείο, αλλού όμως τρώει, αλλού πίνει και μάλλον αλλού πάει και ξεδίνει.


Βγαίνετε έξω για ποτό σε ένα από τα πιο ωραία μπαρ της πόλης. Εκείνος αντί να σας κοιτάζει στα μάτια παίζει με το κινητό του, στέλνει μηνύματα και αδιαφορεί παντελώς για κάθε σας κίνηση.


Πηγαίνετε σινεμά στην αγαπημένη του ταινία. Μόνο που αυτός αντί να σας πνίξει στην αγκαλιά του μάλλον προτιμά τα ποπ κορν και σας γυρνάει την πλάτη επιδεικτικά.


Αποφασίζετε να το ρίξετε στον αθλητισμό και επιλέγετε το bowling της γειτονιάς. Όταν φτάνει στο ταμείο για να δηλώσει τα ονόματά σας έχει ήδη ξεχάσει πώς σας λένε.


Με τους φίλους του κυκλοφορεί στα πιο hype μαγαζιά της πόλης. Όταν πρόκειται βέβαια να βγει μαζί σας επιλέγει το ψητοπωλείο που δεν έχει καν όνομα ή κάποια ταβέρνα σε μία περιοχή που δεν ξέρετε πώς να πάτε κάνοντάς σας να νομίζετε πως σας κρύβει.


Τον παίρνετε τηλέφωνο για να συνεννοηθείτε για το αποψινό ραντεβού, του στέλνετε μήνυμα για να ρωτήσετε τι καιρό κάνει στο κέντρο και μοιράζεστε μαζί του ένα link από το αγαπημένο σας βίντεο. Καμιά απάντηση, μήπως φταίει η WIND;

Μιλάτε για εσάς και το μέλλον αυτής της υπέροχης σχέσης. Όταν του εκμυστηρεύεστε τον έρωτά σας εκείνος σας ρωτάει με το πιο κυνικό του ύφος: «μήπως τελικά με θέλεις για τα λεφτά μου;»


Κάθε φορά που του πιάνετε το χέρι, τον σφίγγετε στην αγκαλιά σας και τον φιλάτε γλυκά σας απαντάει με ειρωνεία, «είσαι πολύ καλή αλλά μόλις χώρισα και δεν είμαι για σχέση».


Του λέτε πως συμπαθείτε τους φίλους του και χαίρεστε που η παρέα του είναι ευχάριστη και αστεία. Εκείνος πάλι, προτίθεται να σας κάνει κατάσταση με όποιον από τους φίλους του σας αρέσει.


Χτυπάει το τηλέφωνό σας και είναι η Τζένη στην άλλη γραμμή. «Έλα φιλενάδα μόλις τώρα είδα το δικό σου με μία λαϊκιά ξανθιά στο μπαρ που ήμασταν χτες. Μήπως να σβήσεις το κινητό του από τη συσκευή σου;», λέει η καλύτερή σου φίλη αλλά εσύ δεν την πιστεύεις.



ΠΗΓΗ: QUEEN.GR

Η ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΖΩΗΡΟ ΣΚΥΛΙ..





1) Εκπαίδευση Σπιτιού - Εκπαιδεύσετε το σκυλί (από κουτάβι) να αγαπάει το σπιτάκι του (με πόρτα). Έτσι μπορείτε να αποτρέψετε το σκυλί (κουτάβι) από το να επιδίδεται σε καταστροφικές συμπεριφορές όταν δεν είσαστε στο σπίτι ή δεν μπορείτε να το επιβλέπετε. Βρείτε εναλλακτικές λύσεις αν το σπιτάκι με πόρτα δεν είναι λύση. Για παράδειγμα να μένει για λίγες ώρες μόνο του σε ένα ασφαλές δωμάτιο ή μπαλκόνι.

2) Ενισχύσετε τις ήρεμες, χαλαρές συμπεριφορές. Ενδυναμώσετε μέσω κατάλληλης επιβράβευσης και τρόπου κάθε ήρεμη συμπεριφορά του σκυλιού σας. Βοηθήστε το να μάθει ότι το να κάθεται, να ξαπλώνει, να είναι υπομονετικός κ.λ.π. είναι η καλύτερη πολιτική του για να κερδίσει αυτά που του αρέσουν.

3) Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία κατά την βόλτα- υπάρχουν διάφορα εκπαιδευτικά εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πιο ευχάριστη τη βόλτα και να κουμαντάρετε με πιο άνεση ένα μεγάλο , υπερκινητικό και ανυπόμονο σκυλί. Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι τα "λουριά κεφαλής" αντί του περιλαίμιου και τα στηθόλουρα (σαμαράκια) που δεν προκαλούν πνίξιμο και πόνο στο σκυλί σας. Μην χρησιμοποιείτε πνίχτες.

4) Μάθετε τις ιδιαιτερότητες και τάσεις της ράτσας του σκυλιού σας- Μάθετε από πριν τι είδους σκυλί πρόκειται να αποκτήσετε. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες από βιβλία, ιστοσελίδες, κτηνίατρους κ.λ.π. Καλύτερα από όλα απευθυνθείτε σε έναν εκπαιδευτή που έχει εμπειρία και "ψύχραιμη" κρίση.

5) Δώστε στο σκυλί σας διέξοδο για παιγνίδι και άσκηση- Το να εξασκείτε το σκυλί σας είναι σημαντικό αλλά το να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε μαζί του ποιοτικά είναι ουσιαστικό για να αναπτύξετε και να διατηρήσετε μια σωστή σχέση. Έτσι κρατάτε το σκυλί σας σε φυσική και πνευματική υγεία.

6) Εμπλουτισμός περιβάλλοντος- Τα σκυλιά χρειάζονται διεξόδους για την ενέργειά τους. Μερικά σκυλιά διασκεδάζουν το ίδιο με το να μασάνε τον καναπέ σας ή να κυνηγούν μια μπάλα στο πάρκο. Από σας εξαρτάτε να του μάθετε τι είναι το επιτρεπτό. Υπάρχουν πολλά σκυλοπαιχνίδια ειδικά κατασκευασμένα για να παρέχουν "εργασία" στο σκυλί σας και να του κρατούν για ώρες την προσοχή.

7) Εντοπίστε προβλήματα συμπεριφοράς- Δεν είναι πάντα ένα πρόβλημα υπακοής. Οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές συμβαίνουν ως αποτέλεσμα στρες και φόβου. Αυτά τα προβλήματα μπορούν λυθούν μόνο μέσα από προγράμματα επίλυσης προβλημάτων με την βοήθεια ενός έμπειρου θετικού εκπαιδευτή σκύλων. Μην πειραματίζεστε μόνοι σας και μην αναβάλετε για αργότερα.

8) Δοκιμάστε δραστηριότητες που δίνουν διέξοδο στην ενέργεια του σκύλου σας- Πολλές από τις καταστροφικές συμπεριφορές του σκύλου σας προέρχονται από έλλειψη "εργασίας" και "ρόλου" για το σκυλί. Το να βρίσκει πράγματα που να του ενεργοποιούν τις νοητικές και σωματικές του ικανότητες είναι μια θετική διέξοδος στην ενέργεια που διαθέτει. Ένας χαλαρός εξερευνητικός περίπατος στο ποτάμι, στην παραλία , στο βουνό είναι μεγάλη πηγή χαρά για το σκυλί και εσάς.

9) Κάντε την εκπαίδευση κομμάτι της καθημερινότητας σας- για παράδειγμα , την ώρα που τρώτε ζητήστε από το σκυλί σας να πάει στο σπιτάκι του και να περιμένει, όταν βλέπετε τηλεόραση ζητήστε του να ξαπλώσει στα πόδια σας, όταν του βάζετε το λουρί να κάτσει, όταν του ετοιμάζετε το φαγητό να περιμένει υπομονετικά, να χαιρετάει με καλό τρόπο τους επισκέπτες, να κάτσει πριν του δώσετε άδεια να διασχίσει το δρόμο και σε πολλές άλλες στιγμές κατά την διάρκεια τη μέρας.

Δουλέψτε με ένα επαγγελματία  εκπαιδευτή σκύλων - αυτός μπορεί να σας μάθει να επικοινωνείτε αποτελεσματικά με το σκυλί σας και να δημιουργήσετε μια σχέση Αρμονικής Συμβίωσης.


ΠΗΓΗ: INTERPET.GR

ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΛΙΒΕΛΟΥΛΑ...?




Οι λιβελούλες είναι πανέμορφα έντομα σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. 
Το όνομα λιβελούλα προέρχεται από τη λατινική λέξη LIBELLA, που σημαίνει «υδρόμετρο», ή «υδροστάτης», ή «νερουλάς».
Η ονομασία αυτή έχει να κάνει ασφαλώς με τη ζωή και τη δραστηριότητα αυτού του εντόμου, που συνηθίζει να πετάει πάνω από νερά και έλη, γιατί εκεί κυνηγάει και βρίσκει την τροφή του.

ΟΙ ΛΙΒΕΛΟΥΛΕΣ ζευγαρώνουν στον αέρα και ενώ πετούν  ο ερωτικός χορός τους είναι άκρως εντυπωσιακός.
Αμέσως μετά, το θηλυκό έντομο αποθέτει τα αυγά του πάνω σε φύλλα που επιπλέουν σε υδάτινες επιφάνειες, ή πάνω σε υδρόβια φυτά. Ορισμένα είδη λιβελούλας, δεν αποθέτουν καν τα αυγά τους, αλλά τα αφήνουν να πέσουν, καθώς πετάνε πάνω από την επιφάνεια του νερού.


Τα αρσενικά έντομα είναι εκείνα που επιλέγουν το χώρο και έχουν τον απόλυτο έλεγχό του, προστατεύοντάς τον και από την εισβολή άλλων αρσενικών. Τα αρσενικά ζευγαρώνουν με πολλά θηλυκά στη διάρκεια της Άνοιξης και μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.

ΤΑ ΑΥΓΑ που αποθέτει το θηλυκό στην επιφάνεια του νερού, εκκολάπτονται συνήθως σε πέντε (5) εβδομάδες.
Από τα αυγά θα εμφανιστούν οι νύμφες της λιβελούλας, που λέγονται λάρβες. Οι λάρβες αυτές είναι παμφάγες, αλλά και πολύ σκληρές και ανθεκτικές, ώστε να καταφέρνουν μόνες τους να επιβιώνουν.


Όσο ζουν στο νερό, βρίσκονται κατά κανόνα στο βυθό και για να κινηθούν εκτοξεύουν νερό από το έντερό τους με δύναμη προς τα πίσω (σαν τουρμπίνα) και μπορούν έτσι να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα, ώστε να αποφύγουν κάποιο διώκτη τους ή και να κυνηγήσουν οι ίδιες την τροφή τους.


Οι λάρβες της λιβελούλας τρέφονται συνήθως με άλλους υδρόβιους οργανισμούς, μικρά ψάρια γόνο, μικρούς γυρίνους ή ακόμη και άλλες ...λάρβες!

Η λιβελούλα είναι ένα εντυπωσιακό έντομο, που δεν περνάει απαρατήρητο, τόσο για την εμφάνισή του, όσο και για το μοναδικό του πέταγμά.



ΠΗΓΗ: WOOZ

ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ..?

































ΕΣΑΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΑΣ..?















Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΝΤΑΚΙΡΙ ΦΡΑΟΥΛΑ......







ΤΟ  ΝΤΑΚΙΡΙ ΦΡΑΟΥΛΑ
Περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C, βιταμίνες Α και Ε, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ταννίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Μελέτη έδειξε ότι η μείξη φράουλας με αλκοόλ ενίσχυε κατά 30% τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της, οι οποίες καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν γήρανση και πολλές ασθένειες.


Η συνταγή
Τα υλικά που θα χρειαστείς:

1 σφηνάκι λευκό ρούμι

3 παγάκια 


το χυμό ενός λεμονιού

μισό ποτήρι χυμό φράουλας



Πως το κάνουμε:

Βάζουμε όλα τα υλικά στο blender και τα ανακατέυουμε έως

 ότου αποκτήσουν την σύσταση γρανίτας
Σερβίρουμε σε ποτήρι μαργαρίτας και γαρνίρουμε με μία φράουλα


Λίγα μυστικά ακόμα
Αντικαθιστούμε το ρούμι με λευκή τεκίλα για μια Strawberry Margarita





ΜΠΛΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΙΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ....!



"Μπλε" πανσέληνο θα έχουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού. Θα είναι η δεύτερη πανσέληνος που θα γίνει μέσα στον ίδιο μήνα. Η πρώτη ήταν στις 2 Αυγούστου και η δεύτερη και πιο "σπάνια", στις 31.



Δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο φαινόμενο να παρατηρούνται δύο πανσέληνοι μέσα στον ίδιο μήνα, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για το αυγουστιάτικο φεγγάρι. 

Η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα αποκαλείται μπλε, όχι μόνο επειδή είναι ασυνήθιστη αλλά επειδή κάποτε ήταν πραγματικά μπλε. 


Ο όρος έχει και μεταφορική σημασία, η οποία τονίζει τη σπανιότητα ενός φαινομένου. Χαρακατηριστική είναι η αγγλική έκφραση «once in a blue moon», που σημαίνει πως κάτι συμβαίνει πολύ σπάνια. Στο άλλο άκρο υπάρχει και μια πολύ κυριολεκτική σημασία καθώς ένα φεγγάρι μπορεί πράγματι να έχει χρώμα μπλε, εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών. 



Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι (όχι απαραίτητα πανσέληνος) φαίνεται στα μάτια του παρατηρητή γαλαζωπό, εξαιτίας της ύπαρξης καπνού ή μορίων σκόνης στην ατμόσφαιρα. Κάτι τέτοιο παρατηρήθηκε μετά τις δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά το 1950 και, αξιοσημείωτα, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα το 1883, που είχε ως επακόλουθο να εμφανίζεται το φεγγάρι μπλε για μια περίοδο δύο ετών.














Τα σκυλιά προστατεύουν τα παιδιά από λοιμώξεις..




Τα βρέφη που συμβιώνουν με οικόσιτους σκύλους παθαίνουν σπανιότερα ωτίτιδες και λοιμώξεις του αναπνευστικού, σε σύγκριση με εκείνα που ζουν σε σπίτια χωρίς κατοικίδια, σύμφωνα με έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στην αμερικανική επιθεώρηση «Pediatrics», δεν εξηγεί τον λόγο αυτού του φαινομένου, αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι η επαφή με έναν σκύλο ο οποίος περνά τουλάχιστον κάποιον χρόνο εκτός σπιτιού μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού τον πρώτο χρόνο της ζωής του.


Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε πως συνολικά, τα βρέφη που ζούσαν σε σπίτια με γάτες ή σκύλους είχαν κατά 30% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού -περιλαμβανομένων βήχα, ρινίτιδας, καταρροής και πυρετού- και σχεδόν 50% μικρότερες πιθανότητες για ωτίτιδα.

Μεγαλύτερη προστασία αποδείχθηκε ότι είχαν τα παιδιά εκείνα τα οποία βρίσκονταν στο σπίτι με τον σκύλο τους για έως και έξι ώρες καθημερινά σε σχέση με τα παιδιά εκείνα που δεν είχαν σκύλο ή που είχαν σκύλο που βρισκόταν μονίμως στον κήπο.


Σύμφωνα με τους συγγραφείς της, η μελέτη αυτή διαφοροποιείται από παλαιότερες στο ότι επικεντρώνεται μόνο στον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού και δεν αφορά μεγαλύτερες ηλικίες.



 


ΠΗΓΗ: zougla.gr



Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ PITBULL..?






Αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε ένα πιτ μπουλ διαβάστε αυτά τα tips:


*Η κοινωνικοποίηση είναι κλειδί, όπως για κάθε σκυλί, έτσι και για τα 
Πιτ μπουλ. Τα κουταβάκια πιτ μπουλ θα πρέπει να παίζουν με άλλα 
κουτάβια, χωρίς λουρί, για να μάθουν να σέβονται τα μεγαλύτερα σκυλιά.


*Τα πιτ μπουλ μαθαίνουν με πολύ ενθουσιασμό.

 Η εκπαίδευση είναι εύκολη και τρελλαίνονται για ανταμοιβή (λιχουδιά).


*Τα πιτ μπουλ λατρεύουν το παιχνίδι και είναι πολύ δραστήρια, 

τόσο μέσα στο σπίτι αλλά και ειδικά έξω. Θα πρέπει να τον πηγαίνετε τουλάχιστον 2 βόλτες την ημέρα, διάρκειας 30 λεπτών και να παίζετε 
μαζί του και με παιχνίδια.


*Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα από ανίδεους που φοβούνται 

τη ράτσα. Μπορεί οι γείτονες σας να θεωρήσουν το σκύλο επιθετικό και
 να σας δημιουργήσουν πρόβλημα. Φροντίστε να τον βγάζετε βόλτα 
πάντα με λουρί και να γνωρίσει άλλα σκυλάκια, της γειτονιάς. Δείξτε
 τους ότι ο σκύλος σας είναι φιλικός και καλός.


* Η υιοθεσία είναι η καλύτερη επιλογή. Σώζωντας ένα πιτ μπουλ, 

σώζετε ένα ζώο που έχει ανάγκη από μια οικογένεια. Επιλέξτε να υιοθετήσετε πιτ μπουλ από καταφύγιο, που θα είναι στειρωμένο και 
θα ξέρετε τι περίπου έχει περάσει. Σκεφτείτε ακόμα να υιοθετήσετε 
ένα ενήλικο πιτ μπουλ, του οποίου θα γνωρίζετε το χαρακτήρα αφού
 έχει ήδη διαμορφωθεί και θα είναι πιο εύκολη φροντίδα του απ ότι ενός κουταβιού.


* Βάλτε κανόνες στο σπίτι σας. Η επιμονή είναι βασική στην εκπαίδευση 

   των πιτ μπουλ.Αποφασίστε ποιές συμπεριφορές θα επιτρέπετε
 (πχ αν θα ανεβαίνει ή όχι στο κρεβάτι, στον καναπέ κλπ) και ποιές θα αποτρέπετε  (πχ αν θα χοροπηδάει πάνω στους καλεσμένους σας).


Δώστε το παράδειγμα. Θα γίνετε σίγουρα ένας περήφανος ιδιοκτήτης 

πιτ μπουλ και θα δείτε πόσο αγαπούν και νοιάζονται αυτά τα σκυλιά
 για την οικογένεια τους.


Θυμηθείτε ότι είναι μεγαλόσωμα και δυνατά σκυλιά.

 Αν δεν είναι συνηθισμένα να ζουν με παιδιά, προσέξτε
 μην τα ρίξουν κατά λάθος κάτω όταν παίζουν.


ΠΗΓΗ: Adespoto.gr



Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΒΙΟΥ







1. Μην το χτυπήσετε ποτέ στο κεφάλι (ούτε οπουδήποτε αλλού φυσικά) και αποφύγετε τις βάναυσες κινήσεις πάνω του, διότι θα του προκαλέσετε φοβίες. Δεν θα αφήνει να το χαϊδεύουν στο κεφάλι και δεν θα αφήνει τον κτηνίατρο να του εξετάσει το στόμα, γιατί θα νομίζει ότι πρόκειται να το χτυπήσουν.



2. Μάθετε να το σηκώνετε σωστά - ποτέ κάτω από τους ώμους - γιατί είναι πιθανό να τραυματιστούν τα οστά του τώρα που αναπτύσσονται. Με το ένα σας χέρι κρατήστε το από τα οπίσθιά του και με το άλλο κρατήστε το από το στήθος κάτω από τα μπροστινά του ποδαράκια. Δημιουργήστε δηλαδή μια καρέκλα με τα χέρια σας και σηκώστε το έτσι.



3. Μην το «προκαλείτε» να πηδήσει ψηλά, παίζοντας με μπαλάκια ή λιχουδιές. Κατά την προσγείωση του ίσως να τραυματίσει τα γόνατά του, τα πίσω του πόδια ή τους ώμους. Δεν πρέπει να επιβαρύνει τα οστά των ποδιών του ακόμα διότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης.



4. Μην το αφήνετε να ανέβει και να κατέβει τις σκάλες. Θα καταπονήσει πολύ τα οστά και τις αρθρώσεις των ποδιών του.



5. Μην πιέζετε την γνάθο του για να του ανοίξετε το στόμα. Τον πρώτο χρόνο η γνάθος είναι ακόμα αρκετά μαλακή και υπάρχ
ει κίνδυνος να αλλοιώσετε το σχηματισμό της. Αποφύγετε επίσης τα παιχνίδια όπως πανί, σχοινί ή κάλτσες που θα το αναγκάσουν να «τραβάει» με τα δόντια. Χώρια ότι μετά θα μάθει «τρώει» όλα σας τα προσωπικά αντικείμενα…


6. Φροντίστε το πάτωμα που κινείται να μην γλιστράει (δεν είναι πατάκι, κουτάβι είναι!), διότι προσπαθώντας να σηκωθεί από το έδαφος θα παραμορφώσει τα ποδαράκια του. Τα πίσω θα ανοίξουν προς τα έξω ενώ τα γόνατα θα συγκλίνουν προς τα μέσα.


7. Φροντίστε τα νύχια του να είναι κοντά, ώστε να μην πληγωθεί το σημείο που ενώνονται τα νύχια με το δέρμα. Αφήστε το να περπατήσει σε ανώμαλο έδαφος για να τα ακονίσει «φυσικά» και όχι πάνω στα έπιπλα σας.
8. «Ο Ύπνος θρέφει τα μωρά ...» αλλά και τα κουτάβια ! Μην τα ξυπνάτε ποτέ όταν κοιμούνται. Τους 4 πρώτους μήνες τα κουτάβια κοιμούνται τουλάχιστον 15 έως 17 ώρες την ημέρα. (Αχ και να μουν και εγώ κουτάβι…)


9. Προμηθευτείτε ένα κλουβάκι και μάθετέ το να κοιμάται εκεί το βράδυ. Μην παρασυρθείτε από το ότι το να κοιμάστε αγκαλιά είναι τέλειο! Τώρα που είναι μικρό είναι - όταν θα έχει γίνει σκύλαρος και θα πιάνει το μισό κρεβάτι είναι λιγότερο τέλειο! Επιπλέον, αν μάθει να κοιμάται εκεί, κάθε φορά που θα θέλετε να ηρεμήσει, θα το βάζετε να κάθεται στο χώρο του. Δώστε του τα παιχνίδια του και όχι νερό ή τροφή μέσα στο kennel.



10. Δείξτε του την αγάπη σας με πολλούς τρόπους. Μην ξεχνάτε να του μιλάτε συχνά, αγκαλιάστε το, χαϊδέψτε και «φιλήστε» το! Θα σας το ανταποδώσει και με το παραπάνω!


ΠΗΓΗ: INTERPET.gr


ΔΕΚΑ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...


10.ΚΥΘΝΟΣ-ΚΟΛΟΝΑ

















9.ΙΟΣ-ΜΑΓΓΑΝΑΡΙ














8. ΠΑΡΟΣ-ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ

















7. ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ


















6. ΝΑΞΟΣ-ΠΛΑΚΑ















5. ΚΡΗΤΗ- ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ
















4. ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ- ΒΟΥΤΟΥΜΙ

















3. ΚΑΦΑΛΛΟΝΙΑ-ΜΥΡΤΟΣ


















2.ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΝΑΥΑΓΙΟ



















1. ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ- ΣΙΜΟΣ



















ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΠΙΤ ΜΠΟΥΛ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ..









* Εκπαιδεύστε το σκύλο σας.




* Ενημερωθείτε για το πώς πρέπει να ασκούνται τα Πιτ Μπουλ



* Μην αφήνετε ποτέ Πιτ Μπουλ μαζί με άλλο κυριαρχικό σκύλο



* Να το έχετε με λουρί στη βόλτα



* Να επιβλέπετε πάντα το σκύλο σας όταν τον αφήνετε ελεύθερο να παίξει με άλλα ζώα στη βόλτα


* Να τον κοινωνικοποιήσετε εντατικά από όταν είναι κουτάβι, με βοήθεια ειδικού



* Να του βάλετε οπωσδήποτε περιλαιμιο με τα στοιχεια του σε περίπτωση φυγής.





Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΝΟΣ PITBULL.....






To Πιτ Μπουλ

 είναι ένα...ποιοτικό κατοικίδιο που ταιριάζει σε...
ποιοτικούς ιδιοκτήτες. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, έχει ήπια φύση, ευχάριστο ταμπεραμέντο, είναι ευγενικό και καλότροπο, ιδιαίτερα αφοσιωμένο και τρυφερό με άτομα όλων των ηλικιών.

Η σχέση του με τα παιδιά είναι πολύ καλή καθώς ο σκύλος αυτός αγαπά πολύ τα παιδιά όλων των ηλικιών και απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί τους. Είναι εκπληκτικά ανθεκτικό στον πόνο, έτσι μπορεί να ανεκτεί τα καμώματα, τα πειράγματα και τα συχνά βίαια παιχνίδια στα οποία επιδίδεται ένα μικρό παιδί. Είναι βέβαια λογικό, οι γονείς να επιβλέπουν κατά την ώρα του παιχνιδιού και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν ο σκύλος έρθει σε επαφή με ξένα παιδιά. Κάτι που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να κάνουν, ανεξαρτήτου ράτσας. Το Πιτ Μπουλ δεν είναι πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη ράτσα. Απλούστατα αν παρενοχληθεί σε έντονο βαθμό και συνεπώς αντιδράσει, οι συνέπειες θα είναι σαφώς δυσμενέστερες λόγω της δύναμής του.



Σε καμία περίπτωση το Πιτ Μπουλ δεν αρέσκεται να επιτίθεται και να βλάπτει ανθρώπους. Τα έμφυτα επιθετικά του ένστικτα έχουν να κάνουν με άλλα ζώα και όχι με τους ανθρώπους. Με σωστή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση, πολύ πιθανόν να μην είναι επιθετικό ούτε καν με αυτά. Δεδομένου λοιπόν ότι θα λάβει μια προσεγμένη και καλή ανατροφή, ο σκύλος αυτός μπορεί να συμβιώσει αρμονικά με άλλους σκύλους, γάτους, χάμστερ και πολλά άλλα ζώα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις όπου αναλαμβάνει το ρόλο του θετού γονέα για μικρά γατάκια, σκιουράκια ή αλλά είδη.



Είναι πειθαρχημένο και έχει πάντα έντονη τη διάθεση να ευχαριστήσει το αφεντικό του. Μπορεί να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα, είναι όμως συχνά πεισματάρικο και ισχυρογνώμων, γι’ αυτό και χρειάζεται αυστηρότητα, σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαίδευση. Σίγουρα, δεν είναι σκύλος για τον οποιοδήποτε. Χρειάζεται ένας επιβλητικός ιδιοκτήτης, με γνώσεις όσων αφορά την εκπαίδευση και τη σκυλίσια συμπεριφορά, ιδιαίτερα της συγκεκριμένης ράτσας.



Είναι εξαιρετικά τολμηρό και θαρραλέο. Ένας πανέξυπνος σκύλος φύλακας, γεμάτος ζωντάνια και πάντα σε επιφυλακή. Το ένστικτο της προστασίας της οικογένειας και του σπιτιού είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στο σκύλο αυτό. Είναι πρόθυμο να αγωνιστεί μέχρι ακόμα και το θάνατο για να προστατέψει αυτούς που αγαπά.



Το αξιοπερίεργο με το Πιτ Μπουλ, είναι ότι αν και εξαίσιος φύλακας, εντούτοις είναι πολύ φιλικό. Έχει μια μυστηριώδη ικανότητα να ερμηνεύει καταστάσεις και να γνωρίζει πότε πρέπει να προστατέψει και πότε όχι. Το παρεξηγημένο Πιτ Μπουλ, δεν είναι ένας μανιακός δολοφόνος που περιμένει την ευκαιρία να αφαιρέσει ζωές. Αντιδρά συνειδητά, όταν και όπως πρέπει.


















PITBULL ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ......






Το Pit Bull είναι γενικά αρκετά επιθετικό προς άλλα ζώα, αν και ο βαθμός επιθετικότητας ποικίλει από σκυλί σε σκυλί. Επειδή είναι από την φύση του επιθετικό απέναντι σε άλλα ζώα , είναι απαραίτητο για τον ιδιοκτήτη του να πάρει ορισμένες προφυλάξεις στην κατοικία και την κοινωνικοποίηση του ζώου. 

Έχει επίσης ένα πολύ ισχυρό ένστικτο κυνηγίου θηραμάτων. Τα μικρά ζώα όπως τα πουλιά, οι σκίουροι και οι γάτες αντιμετωπίζονται συχνά ως στόχοι «κυνηγιού». Το νεαρό Pit Bull πρέπει να κοινωνικοποιηθεί αρχικά με πολλούς τύπους ζώων και άλλων σκυλιών. 

Η βασική κατάρτιση υπακοής από νωρίς είναι απαραίτητη. Δεδομένου ότι τα περισσότερα Pit Bull είναι προδιατεθειμένα στη ζωική επιθετικότητα, η κοινωνικοποίηση και η κατάρτιση είναι πολύ καλά εργαλεία για την διαχείριση τους. Ένα σκυλί που έχει ανατραφεί κατάλληλα θα είναι ευκολότερο να χειριστεί και να ελεγχθεί από ένα σκυλί που δεν έχει κοινωνικοποιηθεί ή δεν έχει διδαχθεί πώς να συμπεριφερθεί.

 Η ζωική επιθετικότητα όσων αφορά το Pit Bull είναι ένα δυσνόητο πράγμα. To να επιτρέπουμε σε ένα Pit Bull να επιβληθεί σε άλλα σκυλιά είναι επικίνδυνο και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Εντούτοις μπορεί σίγουρα να βοηθήσει σε μερικές περιπτώσεις (ιδιαίτερα με τα νέα αρσενικά), γι αυτό μην βασιστείτε στη λειτουργία που αποβάλλει την επιθετικότητα πλήρως. Και τα δύο φύλα μπορούν να είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα ζώα αν και τα αρσενικά μπορούν να είναι περισσότερο ευερέθιστα. Η επιθετικότητα μεταξύ σκυλιών ιδίου φύλου είναι ένα πρόβλημα, και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι οι πάλες μεταξύ θηλυκών είναι πολύ χειρότερες από αυτές μεταξύ αρσενικών . 

Τα Pit Bull αργούν να ωριμάσουν. Ένα σκυλί μπορεί να μην παρουσιάσει το αληθινό τεμπεραμέντο του έως ότου είναι 2 ή 3 ή ακόμα και 4 ετών. Αν το κουτάβι σας έχει φθάσει ενός έτους χωρίς να έχει παρουσιάσει ζωική επιθετικότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα φανερώσει ποτέ αυτό το γνώρισμα. Μπορεί όμως κάλλιστα να συνυπάρχει ειρηνικά με άλλα σκυλιά και ζώα.




Ανεξάρτητα από το φύλο , γενικά θεωρείται ότι σε μία οικογένεια η ύπαρξη σκυλιών ίδιου φύλου δεν είναι μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα για ένα αρχάριο ιδιοκτήτη .

 Η σωστή εκπαίδευση , η κοινωνικοποίηση και η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο εάν ένα Pit Bull τα πάει καλά ή όχι με άλλα ζώα. Πολλοί άνθρωποι κρατούν επιτυχώς δύο ή και τρία Pit Bull και άλλα κατοικίδια ζώα στην ίδια οικογένεια. Η επιτυχία είναι βασισμένη στην προσεκτική επίβλεψη, την κατάλληλη διαχείριση και την κατάρτιση, για κάθε ζώο μεμονωμένα .

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ......?





Αιμίλιος
Αιμίλιε, το όνομά σου προέρχεται από την λατινική λέξη aimilius > aemulus, που σημαίνει ζηλιάρης και ανταγωνιστής! Αναμφίβολα είσαι ένας άνδρας που θέλεις πάντα να υπερέχεις, να έχεις την πρωτιά και να είσαι ο καλύτερος από όλους! Στις σχέσεις σου σε πιάνουν οι ζήλιες σου, ενώ πολλές φορές δεν μπορείς να περιορίσεις την ανταγωνιστική σου διάθεση! Ακόμα και από την πλευρά της αριθμολογίας, αποδικνύεται ότι είσαι ένας άνθρωπος που επιθυμείς να πρωτοστατείς και να είσαι εσύ ο αρχηγός σε όλους και σε όλα! Θέλεις να προβάλεις τον εαυτό σου με τον καλύτερο τρόπο, όλοι να σε θαυμάζουν και εσύ να γεύεσαι μοναδικές εμπειρίες, που λίγοι έχουν την τύχη να βιώσουν. Κάποιες στιγμές οι εγωισμοί σου αλλά και η επιθετικότητά σου, σε φέρνουν σε μπελάδες.


Ανδρέας / Αντρέας
Αντρέα, η ιστορία του ονόματος σου αρχίζει από την ελληνική αρχαιότητα όμως έγινε γνωστό από τους Χριστιανικούς χρόνους από το όνομα του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτόκλητου, ο οποίος ήταν ο θεμελιωτής και ιδρυτής της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στο Βυζάντιο. Το όνομά σου προέρχεται από την λέξη «ανδρείος» , «ανήρ» και σίγουρα σου μεταδίδει αρρενωπότητα, γοητεία και σε κάνει περιζήτητο στα θηλυκά! Είσαι ένας άνδρας που λαμβάνει πρωτοβουλίες, έχεις δυναμισμό και παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο. Από την πλευρά της αριθμολογίας, το όνομά σου έχει λεξάριθμο το 8 και αυτό σημαίνει ότι θέτεις υψηλούς στόχους και δεν τους εγκαταλείπεις μέχρι να τους επιτύχεις. Πειθαρχείς στον εαυτό σου, αλλά και στο πρόγραμμα και τους κανόνες της καθημερινότητας, κάνεις πάντα αυτό που πρέπει και δεν λοξοδρομείς από τα σχέδια που θα έχεις βάλει στο μυαλό σου. Σου αρέσει να ζεις άνετα και να έχεις οικονομική άνεση και πασχίζεις πολύ γι αυτό. Είσαι γενναιόδωρος στους δικούς σου ανθρώπους γιατί μαζί με σένα θέλεις και αυτοί να περνούν καλά. Θαρραλέος και δυναμικός θα καταφέρεις στη ζωή σου να κατακτήσεις μία πολύ καλή επαγγελματική θέση . Σκέπτεσαι πρακτικά και με τη λογική, χρειάζεται όμως να βάλεις φρένο στις απαιτήσεις που έχεις από τους άλλους γιατί δεν μπορούν όλοι να ακλουθούν τους δικούς σου ρυθμούς.


Βασίλης / Βασίλειος
Βασίλη, η ετυμολογία του ονόματός σου είναι πως είσαι ένας άνθρωπος βασιλικός, είσαι αυτός που ανήκεις στο βασιλιά! Στην Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία ο Μέγας Βασίλειος Καισαρίας- από όπου προέρχεται και το όνομά σου - ήταν Πατέρας της Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας αλλά και ένας από τους τρεις Ιεράρχες! Στην αριθμολογία το βαπτιστικό σου όνομα έχει λεξάριθμο 4, και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένας άνθρωπος που βάζει προτεραιότητα της ζωής του το σπίτι και την οικογένεια. Έχεις σταθερότητα, υπευθυνότητα και είσαι από τους άνδρες που μπορεί μία γυναίκα να βασιστεί και να είναι σίγουρη ότι θα είσαι πάντα στο πλάι της για να της προσφέρεις συναισθηματική ασφάλεια. Ακολουθείς περισσότερο τη λογική σου, παρά το συναίσθημά σου και αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλές φορές έχεις «απωθημένα»!


Γιάννης/ Ιωάννης
Γιάννη, το όνομά σου προέρχεται από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, που με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού. Είναι ένα συνηθισμένο όνομα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη του κόσμου. Οι ετυμολογίες του ονόματός σου είναι πολλές, η Εβραϊκή εκδοχή του είναι «Γιοάναν» που σημαίνει «Δώρο Θεού», ενώ σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς το όνομά σου ερμηνεύεται ως γενναιόδωρος. Στην αριθμολογία, το όνομά σου έχει λεξάριθμο 2, είσαι δηλαδή ένας τρυφερός και στοργικός άνδρας, που επιθυμείς να έχεις στο πλάι σου ένα ταίρι με το οποίο μοιράζεστε τα πάντα. Δεν σου αρέσει η μοναξιά, αποφεύγεις τους καβγάδες και έχεις πολύ διπλωματικό χαρακτήρα. Η αναποφασιστικότητά σου, σε παροτρύνει να δέχεσαι και να εκτελείς τις συμβουλές που σου δίνουν τα κοντινά σου πρόσωπα και αυτό πολλές φορές έρχεται ενάντια με τα πραγματικά σου συναισθήματα.


Γιώργος / Γεώργιος
Γιώργο, το όνομά σου μπορεί να είναι συνηθισμένο, ωστόσο κρύβει πολύ μεγάλη δυναμική! Προέρχεται από την λέξη γεωργία, που σημαίνει καλλιέργεια της γης, ωστόσο υποδηλώνει και την πνευματική καλλιέργεια την οποία διαθέτεις αλλά στην πορεία της ζωής σου θα θελήσεις να αναπτύξεις ακόμα περισσότερο! Είσαι ένας άνδρας που θέλεις να ηγείσαι, να επιβάλλεσαι και να κάνεις την παρουσία σου να μένει αξέχαστη. Σου αρέσει να παίρνεις πρωτοβουλίες, να πρωτοστατείς και να ξεχωρίζεις με τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητά σου. Κανένα πρόβλημα για σένα δεν μένει άλυτο, γιατί παίρνεις την κατάσταση στα χέρια σου και φροντίζεις γρήγορα να βρίσκεις άμεσες λύσεις σε όλα τα ζητήματα που σε απασχολούν. Ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου είναι ο εγωισμός σου, πολλές φορές υπερεκτιμάς τον εαυτό σου και τις δυνατότητές σου και εκδηλώνεις αλαζονική συμπεριφορά!


Διονυσία / Ντενίζ
Διονυσία, το όνομά σου έχει ρίζες από την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και από την μυθολογία! Ο Διονύσιος – ο Πολιούχος της Ζακύνθου- είναι ο Άγιος που με τον βίο του μας δίδαξε τη συγχώρεση, για αυτό και εσύ στη ζωή σου θα μάθεις να συγχωρείς και να δίνεις ευκαιρίες. Στη μυθολογία, ο Διόνυσος ήταν ο θεός του κρασιού, του κεφιού και της χαράς, ήταν ο αιώνιος έφηβος , το όνομά του έχει συνδεθεί με την γονιμότητα μέσα από τον εκπληρωμένο έρωτα! Είσαι μία γυναίκα με χιούμορ, ζωντάνια, ενεργητικότητα αλλά και με μεγάλο ερωτισμό! Σου αρέσει η διασκέδαση, η καλή ζωή , αλλά και οι ωραίοι άνδρες. Στην αριθμολογία το όνομά σου έχει λεξάριθμο 5, που σημαίνει ότι έχεις υιοθετήσει έναν μοντέρνο και φιλελεύθερο τρόπο ζωής. Έχεις πολύ έξυπνες και πρωτοποριακές ιδέες και σου αρέσει να δημιουργείς. Ο έρωτας παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σου!


Ευστάθιος/Στάθης
Ερωτικέ και επίμονε Στάθη (ή Ευστάθιε), το όνομά σου προέρχεται από τον προστάτη των κυνηγών! Πράγματι είσαι ένας άνδρας κυνηγάς, τόσο στα ερωτικά σου όσο και στην καριέρα σου. Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του, φροντίζεις πάντα να διεκδικείς, να ζητάς, να επιδιώκεις και να κυνηγάς αυτό που θέλεις να κατακτήσεις, έστω και αν χρειάζεται από την πλευρά σου να κάνεις σκληρή προσπάθεια. Είσαι ένας άνδρας που ξέρεις καλά να χειρίζεσαι τις καταστάσεις γύρω σου με απόλυτη επιτυχία και έχεις μεγάλο επικοινωνιακό ταλέντο! Με τον λόγο σου – τόσο τον προφορικό όσο και τον γραπτό- μπορείς να μεταδίδεις τις ιδέες σου και να πείθεις ακόμα και τον πιο δύσπιστο άνθρωπο! Σου αρέσει η πρόοδος και η ανάπτυξη και απεχθάνεσαι τη ρουτίνα και τη σταθερότητα. Είσαι αρκετά κοινωνικός, σου αρέσει να συμμετέχεις σε πολλές δραστηριότητες και γίνεσαι η ψυχή της παρέας, αφού πάντα καταφέρνεις με τον εξωστρεφή χαρακτήρα σου να γοητεύεις και να διασκεδάζεις τους πάντες. Αρκετές στιγμές όμως ξεπερνάς τα όρια, παρεκτρέπεσαι και χάνεις το δίκιο σου με την απότομη συμπεριφορά σου!


Κωνσταντίνα / Ντίνα
Αγαπητή μας Κωνσταντίνα , το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι μία αποφασιστική γυναίκα, με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερή. Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από την κόρη του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Α’ τον Μέγα, που ονομαζόταν Κωνσταντίνα. Έχουν υπάρξει αρκετοί θρύλοι που χαρακτήριζαν την Κωνσταντίνα σκληρή και ματαιόδοξη. Στον Μεσαίωνα όμως, η Κωνσταντίνα κατάφερε από θαύμα, θέληση και προσευχή, να θεραπευτεί από την νόσο της Λέπρας. Είσαι λοιπόν από τη φύση σου μία γυναίκα που δεν το βάζει κάτω, είσαι αγωνίστρια, σκληρή και αρκετά αποφασιστική! Διαθέτεις γοητεία, μαγνητισμό και μπορείς με τα λόγια σου όχι μόνο να πείθεις αλλά να προκαλείς και πολύ όμορφα συναισθήματα στους γύρω σου! Αρκετές στιγμές μπορεί να δίνεις την εντύπωση ότι είσαι στον κόσμο σου, ότι είσαι αμελής ή ακόμη πως δεν συγκεντρώνεσαι εύκολα. Στην πραγματικότητα όμως είσαι μία γυναίκα αρκετά παρατηρητική και διορατική! Σου αρέσει να τα μαθαίνεις όλα, να συμμετέχεις ενεργά στα πάντα και προσπαθείς με την συμπεριφορά σου να μην κακοκαρδίζεις ποτέ κανέναν. Το πείσμα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου, δεν αντέχεις την ήττα, την απόρριψη ή την αποτυχία και επιμένεις μέχρι να πάρεις το «αίμα σου πίσω»! Είσαι αρκετά κοινωνική και ανοιχτόμυαλη, προσαρμόζεσαι εύκολα και γρήγορα σε κάθε περίσταση. Στην ερωτική σου ζωή, θέλεις να γεύεσαι πολλές και νέες εμπειρίες, δεν αντέχεις την πίεση ή τους απαιτητικούς δεσμούς, όμως όταν ερωτεύεσαι το ενδιαφέρον σου επικεντρώνεται στο ταίρι σου! Στα επαγγελματικά σου ζητήματα, εκδηλώνεις έναν χαρακτήρα νευρικό και γεμάτο άγχος, γιατί θέλεις πάση θυσία να πετύχεις. Ωστόσο με την εργατικότητά, την εύνοια της τύχης αλλά και τις καλές δημόσιες σχέσεις που διατηρείς θα καταφέρεις να εκτοξεύσεις την καριέρα σου στα ύψη. Προσοχή μονάχα γιατί πολλές φορές μπορεί να χάνεις σημαντικές ευκαιρίες μέσα από τα χέρια σου!


Κωνσταντίνος / Κώστας
Αγαπητέ μας Κωνσταντίνε, το όνομά σου έχει μεγάλη δυναμική και σίγουρα είσαι και εσύ ένας άνδρας αποφασιστικός και με μεγάλο δυναμισμό. Το όνομά σου προέρχεται ετυμολογικά από την λατινική λέξη “constans” που σημαίνει σταθερός Αν κάνουμε μία Ιστορική αναδρομή, τότε το όνομά σου προέρχεται από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Α’ τον Μέγα. Εισαι άτομο σοβαρό λειτουργείς πειθαρχημένα και πάντα οργανώνεις από πριν ότι έχεις να κάνεις. Δεν σου αρέσει η ακαταστασία γι’ αυτό και στο σπίτι σου όλα τα έχεις τακτοποιημένα στην εντέλεια. Σκέπτεσαι λογικά και σπάνια αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει. Ότι αναλαμβάνεις να κάνεις προσπαθείς να το ολοκληρώνεις με τελειότητα και αν υποσχεθείς κάτι σε κάποιον δεν θα αθετήσεις ποτέ την υπόσχεση σου. Αγαπάς τα παιδιά και το όνειρο σου είναι να αποκτήσεις μια όμορφη οικογένεια. Σου αρέσει να έχεις σταθερές και μακρόχρονες σχέσεις και φιλίες δένεσαι με τους ανθρώπους και δεν μπορείς να τους βγάλεις εύκολα από τη ζωή σου έστω και αν πρέπει. Επειδή αντιμετωπίζεις τα πάντα με σοβαρότητα χάνεις πολλά πράγματα από τη ζωή γι αυτό προσπάθησε να χαλαρώνεις και να διασκεδάζεις περισσότερο γιατί όλοι δεν μπορούν να ακολουθούν το δικό σου ρυθμό.



Λουκάς
Λουκά, το όνομά σου προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «Λύκιος» που σημαίνει φωτεινός. Είσαι πράγματι ένας άνδρας που διαθέτεις λάμψη και ακαταμάχητη γοητεία. Δύσκολα μία γυναίκα μπορεί να αντισταθεί στον μαγνητισμό που εκπέμπεις. Είσαι ένας άνδρας αφοσιωμένος στην καριέρα σου και στην προσωπική σου εξέλιξη. Η πρόοδος και η οικονομική σου ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες της ζωής σου. Θέλεις να αποκτήσεις υλικό πλούτο και θα μοχθήσεις πολύ προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθείς οικονομικά και να αποκτήσεις ισχύ! Το σεξ παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή σου, σου δίνει ενέργεια και ζωντάνια και το επιζητάς κάθε ώρα και στιγμή.



Μαρία
«Μαρία λένε την Παναγιά, Μαρία λένε και εσένα»! Η ευλογία και η προστασία της Θεοτόκου σε συντροφεύει πάντα στη ζωή σου! Στα εβραϊκά το όνομά σου σημαίνει «θαλασσινή», έτσι εξηγείται και η μεγάλη αγάπη που έχεις για την θάλασσα αλλά και για το καλοκαίρι . Είσαι μία σκεπτόμενη γυναίκα, με βαθύ στοχασμό και με μεγάλη ωριμότητα. ΟΙ σκέψεις και τα λόγια σου χαρακτηρίζονται από σοφία και ωριμότητα και σου αρέσει να εξελίσσεις το πνεύμα σου και να μαθαίνεις νέα πράγματα. Προτιμάς να περνάς λίγες στιγμές απομόνωσης που σε βοηθούν να ανασυντάσσεις τις δυνάμεις σου. Στις ερωτικές σου σχέσεις, προτιμάς να διατηρείς την ανεξαρτησία σου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχεις πίστη και αφοσίωση στο ταίρι σου. Η διαίσθησή σου είναι ισχυρή και σου αρέσει να ασχολείσαι με θέματα αποκρυφισμού, αστρολογίας.



Νικόλαος / Νίκος
Αγαπημένε μας φίλε Νίκο, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Νικόλαο, που είναι ο προστάτης του Ναυτικού. Είσαι ένας άνδρας που θέλεις να έχεις κάποιο αξίωμα, μία καλή θέση και καταξίωση. Δεν διστάζεις να διεκδικήσεις αυτά που επιθυμείς να κατακτήσεις και δεν καταθέτεις εύκολα τα όπλα. Είσαι ένας άνθρωπος με όνειρα, ιδανικά αλλά και με μεγάλες φιλοδοξίες. Είσαι καλοπροαίρετος και φιλικός απέναντι σε όλους και προσπαθείς να βοηθάς τους γύρω σου με κάθε τρόπο. Η φαντασία και η δημιουργικότητά σου ξεχωρίζουν και σε βοηθούν να διαπρέπει και επαγγελματικά. Δείξε λίγο προσοχή στην ασυνέπειά σου, γιατί κάποιες στιγμές δεν μπορείς να αντιληφθείς την σοβαρότητα μίας κατάστασης, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να μεγαλώνουν χωρίς να τα αντιμετωπίζεις.


Σπυρίδων / Σπύρος
Φίλε μας Σπύρο, το όνομά σου προέρχεται από τον Άγιο Θαυματουργό, της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Άγιος Σπυρίδωνας, ήταν ένα πολύ σεβαστό και αγαπητό πρόσωπο για όλους. Ανακηρύχτηκε ο προστάτης των φτωχών, των δυστυχισμένων και των πονεμένων, γιατί έδινε παρηγοριά και ανακούφιση σε κάθε άνθρωπο που είχε προβλήματα. Έτσι λοιπόν και εσύ, είσαι ένας φιλεύσπλαχνος άνδρας, με ευαισθησίες που θέλεις να βοηθάς και να υποστηρίζεις όποιον άνθρωπο το έχει ανάγκη. Δεν μένεις ποτέ με σταυρωμένα τα χέρια, αναλαμβάνεις δράση, προκειμένου να δώσεις λίγη χαρά στους ανθρώπους γύρω σου!
Λατρεύεις την επικοινωνία, τα ταξίδια, τη γνώση και θέλεις στη ζωή σου να ζεις έντονα την κάθε στιγμή! Είσαι πολυλογάς, όταν ξεκινάς να μιλάς, ξεχνάς να σταματήσεις και αναλύεις τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια. Σου αρέσει να ασχολείσαι με την τεχνολογία και είσαι ο πρώτος που θα πάρει όλα τα νέα gadgets που κυκλοφορούν στην αγορά. Στον έρωτα τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν από την επικοινωνία. Σε εξιτάρουν οι έξυπνες γυναίκες που σε καθηλώνουν με το μυαλό τους.



Χρήστος
Χρήστο, το όνομά σου είναι τιμή, ευλογία και σου χαρίζει προστασία και φώτιση σε όλη τη ζωή σου, γιατί είναι το όνομα του Ιησού Χριστού! Είσαι ένας άνθρωπος με ανιδιοτελή αγάπη, αγνά συναισθήματα και καλοπροαίρετες διαθέσεις, μπορείς να θυσιαστείς για τους ανθρώπους που αγαπάς. Διαθέτεις ωριμότητα, σοφία, λογική σκέψη και διάθεση για μάθηση και πνευματική επέκταση. Δεν σου αρέσει η στασιμότητα, θέλεις να εξελίσσεσαι και έχεις μεγάλη υπομονή μέχρι να φτάσεις τους στόχους σου. Είσαι της άποψης πω όλα στη ζωή γίνονται σε αργούς και σταθερούς ρυθμούς για αυτό και αποφεύγεις τα ρίσκα. Σου αρέσει κάποιες στιγμές η μοναχικότητα, θέλεις να απομακρύνεσαι για λίγο από όλους και από όλα και να βυθίζεσαι στις σκέψεις σου. Η ελευθερία είναι πολύ σημαντική για σένα, αυτό δεν σημαίνει ότι στην ερωτική σου ζωή είσαι άστατος, αλλά ότι δεν μπορείς να ανεχτείς την καταπίεση, την ζήλια και την κτητικότητα!

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ......
Πηγή: myastro.gr