Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Τον πόνο στη μέση επιδεινώνουν τα ψηλά τακούνια

Τον πόνο στη μέση επιδεινώνουν τα ψηλά τακούνια


Οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με πόνους στη μέση, πρέπει να αποφεύγουν να φορούν ψηλά τακούνια.


Αντίθετα, συνίσταται η χρήση παπουτσιών με καθόλου ή μικρό τακούνι και φυσικά χωρίς σκληρές σόλες. Ο λόγος πίσω από αυτό, είναι η μείωση των κραδασμών, καθώς και η αποφυγή απορρόφησής τους από τη μέση.


Επίσης, ιδανικά θα έπρεπε να αποφεύγονται και οι «μπαλαρίνες». Ωστόσο, τοποθετώντας μαλακές σόλες στο εσωτερικό τους, μπορούν να φορεθούν χωρίς άγχος.

Τέλος, μια άλλη επιλογή, είναι και τα αθλητικά παπούτσια, τα οποία όμως δεν μπορούν να φορεθούν παντού.






πηγη: pelop.gr

Το κάπνισμα μας χαζεύει....ΕΡΕΥΝΑ!

Το κάπνισμα μας χαζεύει  

Οι συνέπειες του καπνίσματος είναι γνωστές. Καταστρέφει όλα τα ζωτικά όργανα του σώματος μας. Καταστρέφει πνεύμονες, καρδιά, αρτηρίες, στομάχι, τη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, τα πάντα. Όμως μια νέα έρευνα διαπίστωσε ότι το κάπνισμα βλάπτει επίσης τον εγκέφαλο και τις νοητικές μας ικανότητες...


Οι επιστήμονες από το King's College του Λονδίνου, με επικεφαλής τον δρα Άλεξ Ντρέγκαν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα γήρανσης "Age and Ageing", μελέτησαν περίπου 8.000 ανθρώπους άνω των 50 ετών και διαπίστωσαν ότι, εκτός από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση και η παχυσαρκία επιδρούν αρνητικά στον εγκέφαλο, αλλά σε μικρότερο βαθμό.


Οι ερευνητές μελέτησαν για 8 χρόνια την υγεία του εγκεφάλου σε συνδυασμό με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων μετά τα 50 τους. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα πήραν μέρος και σε μια σειρά από νοητικά τεστ που γινόντουσαν ανά τακτά διαστήματα, τα οποία έδειχναν για τους καπνιστές μια σταθερή πτώση (ελάχιστη μεν αλλά συνεχή) των λειτουργιών του εγκεφάλου.


Το κάπνισμα εμφανίστηκε ως βασικός παράγων που μείωνε τις επιδόσεις στα νοητικά-γνωστικά τεστ, άρα σχετίζεται με τη σταδιακή έκπτωση των νοητικών λειτουργιών. Ο επικεφαλής δρ Άλεξ Ντρέγκαν, δήλωσε ότι: "η φθορά του νου προκαλείται από μια σειρά παραγόντων κινδύνου, μεταξύ των οποίων και το κάπνισμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι μεσήλικες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη να προχωρήσουν σε αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, για να μειώσουν τον κίνδυνο παρακμής του νου".


ΠΗΓΗ: PELOP.GR

Η ΒΙΑ ξαναχτύπησε στο Ερασιτεχνικό!


Η ΒΙΑ ξαναχτύπησε στο Ερασιτεχνικό!
Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το παιχνίδι της β’ ομίλου της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαϊας, μεταξύ του Πολύτεκνου και της Θέας, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων συνεπλάκησαν λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο διαιτητής Σπανός έβγαλε κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Θέας, Παξινό αλλά η απόφασή του ήταν λάθος (σύμφωνα με ανθρώπους της Θέας) καθώς θεώρησε ότι τον εξύβρισε αλλά ο Παξινός απευθυνόταν σε συμπαίκτη του!
Έπειτα λογομάχησαν ο ποδοσφαιριστής της Θέας, Αντωνόπουλος (ΝΟ3) με τον ποδοσφαιριστή του Πολύτεκνου, Μικελάτο (Νο16) που έριξε αγκωνιά σπάζοντας την μύτη του Αντωνόπουλου και προκαλώντας του εκδορές στο πρόσωπο.
Ο τερματοφύλακας της Θέας, Παππάς μπήκε στη μέση να χωρίσει τους δύο παίκτες (όπως λένε οι ιθύνοντες της Θέας), κρατώντας τον Μικελάτο αλλά βρήκε τον μπελά του, καθώς ο Μικελάτος γύρισε και τον γρονθοκόπησε!
Στην συνέχεια, παίκτες του Πολύτεκνου και φίλαθλοι και των δύο ομάδων (περίπου 50!) που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τον κλώτσησαν όπου έβρισκαν. Ο ποδοσφαιριστής του Πολύτεκνου, Κεπενός έριξε μπουνιά και στον προπονητή της Θέας, Σάκη Πορφυρόπουλο.
Επίσης, ο Μικελάτος έριξε μπουνιά και στον Θανάση Μπούρδο, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο του πυροσβέστη!
Ο Πορφυρόπουλος, ο Αντωνόπουλος (πέντε ράμματα στη μύτη) και ο Παππάς (θλάση στην πλάτη) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα κλήθηκε η αστυνομία.
Ίσως υποβληθούν μηνύσεις προς δύο ποδοσφαιριστές του Πολύτεκνου.
Τέσσερις κόκκινες κάρτες έχει σημειώσει ο διαιτητής για παίκτες του Πολύτεκνου!
Η τύχη του αγώνα θα κριθεί στην ΕΠΣ. Το σκορ την στιγμή της διακοπής (92') ήταν 4-1 υπέρ των γηπεδούχων.


πηγη: patrasgoal.gr

Κουτάβι ράτσας pitbull χρώματος καφέ διατίθεται για πούλημα.... τηλέφωνο για πληροφορίες: 6936063587








Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

PitBull έσωσε τον ιδιοκτήτη του τρώγοντας σφαίρα στο κεφάλι

PitBull έσωσε τον ιδιοκτήτη του τρώγοντας σφαίρα στο κεφάλι
Ένα PitBull 12 ετών που ακούει στο όνομα Kilo, δέχθηκε μια σφαίρα στο κεφάλι όταν ένας διαρρήκτης προσπάθησε να ληστέψει το σπίτι του ιδιοκτήτη του.

Το συμβάν συνέβη στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη, όταν ο κακοποιός που παρίστανε τον ταχυδρόμο και ισχυριζόταν πως θέλει να παραδώσει ένα δέμα εισέβαλε δια της βίας στο διαμέρισμα.
Σύμφωνα με την NY Post, ο 32χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου, Justin Becker, έριξε τον διαρρήκτη κάτω και έσπρωξε την πόρτα μπλοκάροντας το μισό σώμα του μέσα και το άλλο μισό έξω από το διαμέρισμα.
Becker | Otherside.gr
Τότε ο Kilo όρμηξε να προστατεύσει το αφεντικό του. «Ο σκύλος μου έβγαλε το κεφάλι του έξω από την πόρτα και τότε δέχτηκε τον πυροβολισμό στο κεφάλι», δήλωσε ο Becker συμπληρώνοντας: «Αμέσως μετά ο ληστής τράπηκε σε φυγή».
Η κοπέλα του Becker, Nicole Percoco, πίστευε πως ο Kilo δεν θα τα κατάφερνε: «Κράτα τον στα χέρια σου. Να πεθάνει στην αγκαλιά σου», του είπε, αλλά ο Becker δεν το έβαλε κάτω και αρνήθηκε να παρατήσει έτσι τον φίλο του.
Έτσι ο Kilo μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο ζώων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως παρόλο που είχε χτυπηθεί στο κεφάλι, ως εκ θαύματος η σφαίρα δεν είχε διαπεράσει το κρανίο αλλά είχε εξοστρακιστεί σε αυτό και είχε βγει από τον λαιμό του σκύλου! Για τον λόγο αυτό οι γιατροί τοποθέτησαν ένα S στον επίδεσμο του, κατά το… Super ήρωας.
Πλέον ο ατρόμητος σκυλάκος βρίσκεται σπίτι και αναρρώνει με αντιβίωση και παύσιπονα.



πηγη: othreside.gr