Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΝΟΣΤΙΜΟ BANOFFEE



      BANOFFEE( ΜΠΑΝΟΦΙ)


ΥΛΙΚΑ:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα

2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ

3 μπανάνες ώριμες

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (ΧΩΡΙΣ καθόλου ζάχαρη)

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

κονιάκ

κουβερτούρα τριμμένη η κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια φωτιά για 3 ώρες.
Σε αρκετά μικρό στρογγυλό ταψάκι ή πυρεξάκι στρώνουμε 2 πάτους με τα μπισκότα 
βουτηγμένα σε γάλα με κονιάκ. Δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο γάλα να μουλιάσουν.
 Απλώς τα βουτάμε, μαλακώνουν ελαφρά και τα βγάζουμε.
Τοποθετούμε τη μία στρώση με τα μπισκότα πάνω στην άλλη.
Στη συνέχεια απλώνουμε την καραμέλα μας (το βρασμένο πλέον ζαχαρούχο γάλα).
Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πολύ λεπτές φετούλες μπανάνας.
Συνεχίζουμε με μία στρώση σαντιγί και τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα ή
 πασπαλίζουμε λίγη κανέλα ανάλογα με την προτίμηση μας.


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ
Βγάζουμε την ετικέτα από το μεταλλικό κουτί. Βάζουμε τα κουτιά μέσα σε κατσαρόλα
+την γεμίζουμε νερό ώστε  να καλυφθούν (τα κουτιά). Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία 
ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ με το ζαχαρούχο ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ.
 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ ΚΛΕΙΣΤΑ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ.
 Τα κουτιά τα βράζουμε 3 ώρες, σε μέτρια θερμοκρασία όπως είπαμε. Θα χρειαστεί
 κατά τη διάρκεια του βρασίματος προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα γιατί αυτό που
 έχουμε βάλει από την αρχή εξατμίζεται λίγο λίγο.
 ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει οπωσδήποτε τα κουτιά να καλύπτονται με νερό κατά τη διάρκεια
του βρασμού. Όταν περάσουν οι 2 ώρες, παίρνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, 
 βγάζουμε τα κουτιά και τα αφήνουμε στο νεροχύτη για αρκετές ώρες να κρυώσουν. 
Προσοχή! Δεν τα πιάνουμε με το χέρι γιατί το μέταλλο ζεματάει.
Έτοιμο!! Όταν ανοίξουμε τα κουτιά με το γάλα για να φτιάξουμε το banoffi 
 θα δούμε το γάλα να  έχει μετατραπεί σε καραμέλα!

ΠΗΓΗ: ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου