Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

PITBULL ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ......






Το Pit Bull είναι γενικά αρκετά επιθετικό προς άλλα ζώα, αν και ο βαθμός επιθετικότητας ποικίλει από σκυλί σε σκυλί. Επειδή είναι από την φύση του επιθετικό απέναντι σε άλλα ζώα , είναι απαραίτητο για τον ιδιοκτήτη του να πάρει ορισμένες προφυλάξεις στην κατοικία και την κοινωνικοποίηση του ζώου. 

Έχει επίσης ένα πολύ ισχυρό ένστικτο κυνηγίου θηραμάτων. Τα μικρά ζώα όπως τα πουλιά, οι σκίουροι και οι γάτες αντιμετωπίζονται συχνά ως στόχοι «κυνηγιού». Το νεαρό Pit Bull πρέπει να κοινωνικοποιηθεί αρχικά με πολλούς τύπους ζώων και άλλων σκυλιών. 

Η βασική κατάρτιση υπακοής από νωρίς είναι απαραίτητη. Δεδομένου ότι τα περισσότερα Pit Bull είναι προδιατεθειμένα στη ζωική επιθετικότητα, η κοινωνικοποίηση και η κατάρτιση είναι πολύ καλά εργαλεία για την διαχείριση τους. Ένα σκυλί που έχει ανατραφεί κατάλληλα θα είναι ευκολότερο να χειριστεί και να ελεγχθεί από ένα σκυλί που δεν έχει κοινωνικοποιηθεί ή δεν έχει διδαχθεί πώς να συμπεριφερθεί.

 Η ζωική επιθετικότητα όσων αφορά το Pit Bull είναι ένα δυσνόητο πράγμα. To να επιτρέπουμε σε ένα Pit Bull να επιβληθεί σε άλλα σκυλιά είναι επικίνδυνο και μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει σε τραυματισμούς. Εντούτοις μπορεί σίγουρα να βοηθήσει σε μερικές περιπτώσεις (ιδιαίτερα με τα νέα αρσενικά), γι αυτό μην βασιστείτε στη λειτουργία που αποβάλλει την επιθετικότητα πλήρως. Και τα δύο φύλα μπορούν να είναι επιθετικά απέναντι σε άλλα ζώα αν και τα αρσενικά μπορούν να είναι περισσότερο ευερέθιστα. Η επιθετικότητα μεταξύ σκυλιών ιδίου φύλου είναι ένα πρόβλημα, και πολλοί ιδιοκτήτες έχουν δηλώσει ότι οι πάλες μεταξύ θηλυκών είναι πολύ χειρότερες από αυτές μεταξύ αρσενικών . 

Τα Pit Bull αργούν να ωριμάσουν. Ένα σκυλί μπορεί να μην παρουσιάσει το αληθινό τεμπεραμέντο του έως ότου είναι 2 ή 3 ή ακόμα και 4 ετών. Αν το κουτάβι σας έχει φθάσει ενός έτους χωρίς να έχει παρουσιάσει ζωική επιθετικότητα δεν σημαίνει ότι δεν θα φανερώσει ποτέ αυτό το γνώρισμα. Μπορεί όμως κάλλιστα να συνυπάρχει ειρηνικά με άλλα σκυλιά και ζώα.




Ανεξάρτητα από το φύλο , γενικά θεωρείται ότι σε μία οικογένεια η ύπαρξη σκυλιών ίδιου φύλου δεν είναι μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα για ένα αρχάριο ιδιοκτήτη .

 Η σωστή εκπαίδευση , η κοινωνικοποίηση και η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο εάν ένα Pit Bull τα πάει καλά ή όχι με άλλα ζώα. Πολλοί άνθρωποι κρατούν επιτυχώς δύο ή και τρία Pit Bull και άλλα κατοικίδια ζώα στην ίδια οικογένεια. Η επιτυχία είναι βασισμένη στην προσεκτική επίβλεψη, την κατάλληλη διαχείριση και την κατάρτιση, για κάθε ζώο μεμονωμένα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου