Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΕΝΟΣ PITBULL.....






To Πιτ Μπουλ

 είναι ένα...ποιοτικό κατοικίδιο που ταιριάζει σε...
ποιοτικούς ιδιοκτήτες. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, έχει ήπια φύση, ευχάριστο ταμπεραμέντο, είναι ευγενικό και καλότροπο, ιδιαίτερα αφοσιωμένο και τρυφερό με άτομα όλων των ηλικιών.

Η σχέση του με τα παιδιά είναι πολύ καλή καθώς ο σκύλος αυτός αγαπά πολύ τα παιδιά όλων των ηλικιών και απολαμβάνει να περνά χρόνο μαζί τους. Είναι εκπληκτικά ανθεκτικό στον πόνο, έτσι μπορεί να ανεκτεί τα καμώματα, τα πειράγματα και τα συχνά βίαια παιχνίδια στα οποία επιδίδεται ένα μικρό παιδί. Είναι βέβαια λογικό, οι γονείς να επιβλέπουν κατά την ώρα του παιχνιδιού και να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν ο σκύλος έρθει σε επαφή με ξένα παιδιά. Κάτι που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να κάνουν, ανεξαρτήτου ράτσας. Το Πιτ Μπουλ δεν είναι πιο επικίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη ράτσα. Απλούστατα αν παρενοχληθεί σε έντονο βαθμό και συνεπώς αντιδράσει, οι συνέπειες θα είναι σαφώς δυσμενέστερες λόγω της δύναμής του.



Σε καμία περίπτωση το Πιτ Μπουλ δεν αρέσκεται να επιτίθεται και να βλάπτει ανθρώπους. Τα έμφυτα επιθετικά του ένστικτα έχουν να κάνουν με άλλα ζώα και όχι με τους ανθρώπους. Με σωστή κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση, πολύ πιθανόν να μην είναι επιθετικό ούτε καν με αυτά. Δεδομένου λοιπόν ότι θα λάβει μια προσεγμένη και καλή ανατροφή, ο σκύλος αυτός μπορεί να συμβιώσει αρμονικά με άλλους σκύλους, γάτους, χάμστερ και πολλά άλλα ζώα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές περιπτώσεις όπου αναλαμβάνει το ρόλο του θετού γονέα για μικρά γατάκια, σκιουράκια ή αλλά είδη.



Είναι πειθαρχημένο και έχει πάντα έντονη τη διάθεση να ευχαριστήσει το αφεντικό του. Μπορεί να εκπαιδευτεί σχετικά εύκολα, είναι όμως συχνά πεισματάρικο και ισχυρογνώμων, γι’ αυτό και χρειάζεται αυστηρότητα, σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαίδευση. Σίγουρα, δεν είναι σκύλος για τον οποιοδήποτε. Χρειάζεται ένας επιβλητικός ιδιοκτήτης, με γνώσεις όσων αφορά την εκπαίδευση και τη σκυλίσια συμπεριφορά, ιδιαίτερα της συγκεκριμένης ράτσας.



Είναι εξαιρετικά τολμηρό και θαρραλέο. Ένας πανέξυπνος σκύλος φύλακας, γεμάτος ζωντάνια και πάντα σε επιφυλακή. Το ένστικτο της προστασίας της οικογένειας και του σπιτιού είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στο σκύλο αυτό. Είναι πρόθυμο να αγωνιστεί μέχρι ακόμα και το θάνατο για να προστατέψει αυτούς που αγαπά.



Το αξιοπερίεργο με το Πιτ Μπουλ, είναι ότι αν και εξαίσιος φύλακας, εντούτοις είναι πολύ φιλικό. Έχει μια μυστηριώδη ικανότητα να ερμηνεύει καταστάσεις και να γνωρίζει πότε πρέπει να προστατέψει και πότε όχι. Το παρεξηγημένο Πιτ Μπουλ, δεν είναι ένας μανιακός δολοφόνος που περιμένει την ευκαιρία να αφαιρέσει ζωές. Αντιδρά συνειδητά, όταν και όπως πρέπει.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου