Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ..?



Τα φρούτα αποτελούν μία δροσιστική διατροφή και προσφέρουν πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά.


1. Τα φρούτα είναι πλούσια σε νερό, κάτι που τα καθιστά φτωχά σε θερμίδες.


 2. Παρέχουν άφθονες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα, στην καθημερινή διατροφή.





Ροδάκινα
Τα ροδάκινα όταν καταναλώνονται με τη φλούδα τους, αποτελούν σημαντική πηγή διαιτητικών ινών. Είναι πλούσια σε βιταμίνη A, ενώ περιέχουν και βιταμίνη C. Εκτός από τα ροδάκινα, υπάρχουν και οι γερμάδες καθώς και τα νεκταρίνια. Η καλύτερη εποχή για τα ροδάκινα είναι Ιούνιος-Αύγουστο.







Καρπούζι
Ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό φρούτο για το Ελληνικό καλοκαίρι. 
Το καρπούζι αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης C και καλή πηγή βιταμίνης Α. Είναι πλούσιο σε κάλιο. Παρά την πολύ γλυκιά του γεύση το καρπούζι αποδίδει πολύ λίγες θερμίδες, καθώς περιέχει 95% νερό. Η καλύτερη εποχή για το καρπούζι είναι Ιούλιος-Σεπτέμβριο.










Πεπόνι 
Το πεπόνι είναι άφθονο σε βιταμίνες Α και C ενώ και αυτό, όπως και το καρπούζι είναι πλούσιο σε κάλιο. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό, το καθιστά και αυτό φτωχό σε θερμίδες. Η καλύτερη εποχή για το πεπόνι είναι Ιούνιος-Σεπτέμβριο.





Σύκα
Τα σύκα αποτελούν πολύ καλή πηγή διαιτητικών ινών. Περιέχουν βιταμίνη Α και C, ενώ είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, φωσφόρου και καλίου. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να έχουν υψηλότερη ενεργειακή αξία σε σχέση με τα υπόλοιπα φρούτα. Η καλύτερη εποχή για τα σύκα είναι Ιούλιος-Σεπτέμβριο.






Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα 
σε διαιτητικές ίνες, με αποτέλεσμα να συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. 
Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α καθώς και C. Η καλύτερη εποχή για τα δαμάσκηνα είναι Ιούλιος-Οκτώβριο.






Σταφύλια
Αν και τα σταφύλια είναι στην εποχή τους στην εκπνοή του καλοκαιριού, συγκαταλέγονται στα καλοκαιρινά φρούτα. Τα σταφύλια αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και C. Η καλύτερη εποχή για τα σταφύλια είναι ο Σεπτέμβριος.




Πηγή: Flash.gr/Care




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου